Хотел "Тялото"
Само на стотина метра от язовир Батак, на един от най-живописните склонове край бреговете му, е ситуиран красив малък семеен хотел, който непринудено се слива с красивата вековна гора наоколо с изглед към язовир `Батак`.
 
                                                             начало      за нас        галерия      услуги       цени       оферти     контакти           

                     » за нас

 
СЕМЕЕН ХОТЕЛ “ТЯЛОТО”


Само на стотина метра от язовир Батак, на един от най-живописните склонове край бреговете му, е ситуиран красив малък семеен хотел, който непринудено се слива с красивата вековна гора наоколо с изглед към язовир `Батак`.
Замисълът е да се вмъкне сред природата, по най-целесъобразен начин, малък обем с форма и размери пропорционални на околния контекст, който да позволи на посетителите със своето цялостно архитектурно обемно решение, приятен и ползотворен отдих сред природата, и в същото време да им осигури домашната топлота и уют на българския дом.

В сградата се влиза от озеленен двор, в който намира място и откритият паркинг, обслужващ посетителите.
От входа за посетители се влиза в една просторна “дневна” с рецепционен кът, интериорна стълба и асансьор, подканващи към “домашният уют”. Всичко това е отворено към малкия кокетен вътрешен двор. От дневната има непосредствена връзка малък спортен `комплекс` - фитнес зала, масажи и сауна /скорошно отваряне/.
Качвайки се на следващото ниво веднага в дясно от стълбата намираме входа на ресторанта с кухня открита към зоната за хранене, в която се готви пред погледа на клиентите, където посетителите могат да се насладят на ароматите и вкусовете на домашната кухня пред една затопляща елегантна камина. Ресторантът е 40 местен, с изцяло отваряеми се алуминиеви дограми, така че през топлите летни дни да се превърне в ресторант на открито. В ресторанта намират място и един малък бар – `остров` между ресторанта и кухнята.
От ляво на стълбите пък, окото може да се наслади на естравагантен двоен “обем” с плачеща стена като воден ефект и малък басейн за атракции с ъгъл джакузи, с малък кокетен бар /скорошно отваряне/. Чрез него се осъществява връзката между зоната “нощ” и зона “ден” и интегрира изцяло обема на `тялото` с околната среда чрез големите паезажни витрини.
Зала, където можем да се насладим на многобройни мостри, организирани от автора на обекта!
След разходката в “обема”, през един елегантен коридор се стига до част от стаите - четири стаи, един апартамент, камериерска стая със складове, които обслужват целия хотел.
Влизайки в кокетното антре, което служи като предверие към банята и стаята, се намира семпъл, но функционален гардероб с ексцентрично огледало, което пречупва перспективи и игра на светлини от стаята. В нея обстановката е пространствена с нейния минималистичен стил и богато осветена с прозорец “фокус” към природната гледка.
Всичките стаи са двойни със съответните: спалня или две единични легла, гардероб, ТV и прозорец „картина” с гледка към язовира или към гората.
Банята е богато оборудвана с биде, WC, мивка и обширна душ кабина.
Апартаментът е съставен от обширна и уютна дневна с малка камина, стая отделена от дневната с оригинална `стена мебел`, обширна гардеробна – предверие към голяма баня с душ кабина, биде, WC и мивка. Банята е с хидромасажна вана с хромотерапия, от която също можеш да се насладиш на топлия огън от камината с чаша студено шампанско.
Следващото ниво на хотела е нивото на елегантна и многофункционална конферентна зала.
До нея се намира просторен мезонет с френски прозорци - витрини с чудесен изглед към язовира.
На това ниво се намират още 11 стаи – двойни, със семпъл минималистичен стил, в обширното подпокривно пространство с прозорци по наклонените скатове за създаване на атмосфера с игра на светлини и сянки, сякаш си почиваш под някое голямо и обгръщащо дърво.

Хотелът е изграден в съответствие с всички изисквания за достъпност на средата. Той е оборудван с асансьор, достатъчно удобен и за хора с увреждания. Всички стаи, тоалетни и тераси са предвидени така, че да създават целия необходим комфорт за придвижване на всички свои посетители.